07.10.2013 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Púchovský mäsový priemysel získal európske ocenenie pod záštitou EK

Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel (PMP) sa stala absolútnym víťazom kategórie regionálny líder v oblasti potravinárstva.

BRATISLAVA. Ocenenie IAIR AWARDS si prevzali zástupcovia spoločnosti v Miláne. Pod záštitou Európskej komisie už po štvrtýkrát ocenili spoločnosti, ktoré sa v ostatnom období stali v jednotlivých segmentoch lídrami na európskom trhu.

"Ocenenie je pre nás veľkou poctou a zároveň záväzkom do budúcnosti a ďalšej práce. Naďalej sa budeme snažiť pretláčať do slovenského mäsopriemyslu novú kultúru. To znamená tradičnú domácu receptúru, preferovať kvalitu výrobkov na úkor kvantity, rozvíjať inovácie v oblasti technológií a predovšetkým mať spokojného zákazníka," povedal majiteľ spoločnosti Anton Fabuš na margo ocenenia.

Podľa A. Fabuša je dôležitou rozvojovou aktivitou spoločnosti, ktorá v posledných šiestich rokoch investovala do technológií viac ako 16 miliónov eur, spolupráca so strednými školami vo vzťahu k odbornému vzdelávaniu a výcviku. Konkrétnou formou spolupráce je kontakt so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.

"Výchova odborne zdatných študentov pripravených pre trh práce je aj v našej firme veľmi dôležitá. Dobrých majstrov v oblasti mäsiarstva je ako šafranu, preto si ich v duchu hesla Remeslo má zlaté dno, musíme začať vychovávať," doplnil A.Fabuš.

Od roku 2007, keď spoločnosť kúpil Anton Fabuš, sa celková výroba Púchovského mäsového priemyslu zvýšila z asi 3,5 milióna ton mäsa a mäsových výrobkov na súčasných takmer 20 miliónov ton, podiel na slovenskom trhu s mäsom a mäsovými výrobkami stúpol na 25 %. Ročný odbyt spoločnosti predpokladajú v tomto roku na úrovni 85 miliónov eur.

(tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down