Spoločnosť Púchovský mäsový priemysel (PMP) sa stala absolútnym víťazom kategórie regionálny líder v oblasti potravinárstva.
BRATISLAVA. Ocenenie IAIR AWARDS si prevzali zástupcovia spoločnosti v Miláne. Pod záštitou Európskej komisie už po štvrtýkrát ocenili spoločnosti, ktoré sa v ostatnom období stali v jednotlivých segmentoch lídrami na európskom trhu.
"Ocenenie je pre nás veľkou poctou a zároveň záväzkom do budúcnosti a ďalšej práce. Naďalej sa budeme snažiť pretláčať do slovenského mäsopriemyslu novú kultúru. To znamená tradičnú domácu receptúru, preferovať kvalitu výrobkov na úkor kvantity, rozvíjať inovácie v oblasti technológií a predovšetkým mať spokojného zákazníka," povedal majiteľ spoločnosti Anton Fabuš na margo ocenenia.
Podľa A. Fabuša je dôležitou rozvojovou aktivitou spoločnosti, ktorá v posledných šiestich rokoch investovala do technológií viac ako 16 miliónov eur, spolupráca so strednými školami vo vzťahu k odbornému vzdelávaniu a výcviku. Konkrétnou formou spolupráce je kontakt so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Púchove.
"Výchova odborne zdatných študentov pripravených pre trh práce je aj v našej firme veľmi dôležitá. Dobrých majstrov v oblasti mäsiarstva je ako šafranu, preto si ich v duchu hesla Remeslo má zlaté dno, musíme začať vychovávať," doplnil A.Fabuš.
Od roku 2007, keď spoločnosť kúpil Anton Fabuš, sa celková výroba Púchovského mäsového priemyslu zvýšila z asi 3,5 milióna ton mäsa a mäsových výrobkov na súčasných takmer 20 miliónov ton, podiel na slovenskom trhu s mäsom a mäsovými výrobkami stúpol na 25 %. Ročný odbyt spoločnosti predpokladajú v tomto roku na úrovni 85 miliónov eur.
(tasr)