29.10.2014 | 04:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Robíme dosť pre rozvoj nášho ovčiarstva?

Nedávno sme zavítali do Stankoviec v okrese Trebišov. V dome, ktorý stojí priamo na ovčiarskej farme, nás privítala mladá pani, Ing. Lucia Gbúrová – Hredzáková. A rozhovorila sa aj o svojom podnikaní v tomto regióne.

STANKOVCE. Normy na činnosť salašov sa po vstupe do Európskej únie veľmi sprísnili. Mnohým chovateľom to narobilo nemalé starosti. Otec Lucie Gbúrovej – Hredzákovej však tvrdí, že to musí byť v človeku, aby všetko robil najlepšie ako vie a ako sa dá. Samozrejme, maximálne hygienicky, lebo taká je požiadavka doby. Podľa neho iba plniť „papierové požiadavky“ úradníkov by nepostačovalo. 

„Áno, všetko sa sprísňuje. Ak chcete robiť syr pre ľudí, musí byť chutný, a hlavne čistý, aby sa k vám zákazníci radi vracali. To je aj moja priorita. Potrpím si na maximálne dodržiavanie hygieny, takže rôzne nariadenia nás v tomto smere nezaskočia,“ konštatuje Ing. Lucia Gbúrová – Hredzáková .

„Chcela by som však poukázať na iný problém, ktorý zostáva niekde na periférii štátneho záujmu. Na jednej strane sa hrdíme, že ovčiarstvo je naša národná tradícia, na strane druhej pre jeho rozvoj toho dosť nepodnikáme. Vláda SR ho podľa mňa ktovieako nepodporuje. Veď napríklad v porovnaní  s chovateľmi kráv máme my, ovčiari, omnoho horšie podmienky. Budem konkrétna...

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down