03.12.2018 | 04:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tradičná chuť Hontu

V poradí už 11. ročník súťaže Tradičná chuť Hontu sa v tomto roku konal v obci Cerovo. Varilo sa v areáli miestnej základnej školy.

KRUPINA. Hlavným organizátorom bola Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora (RPPK) Krupina a obec Cerovo. Súťaž sa konala pod patronátom OZ Tradičná chuť regiónov Slovenska.

„Akcia sa naozaj vydarila, varilo sa 25 jedál, ktoré pripravovalo až 32 účinkujúcich,“ spokojne konštatovala Mária Slúková, riaditeľka RPPK Krupina.

Každé jedlo hodnotili komisie. Z múčnych slaných jedál sa na prvom mieste umiestnili  bryndzové halušky s cibuľou. Pripravila ich Anna Šemodová  z obce Beluj. Nemčianky Jolana Babiaková a Anna Sujová si s mäsovým jedlom, nazvaným Sedliacka výplata, zabezpečili prvé miesto v tejto kategórii.

Z múčnych sladkých jedál chutili odbornej komisii šúľance s posýpkou, a preto získali najviac bodov. Zásluhu na tom mala Monika Zlesíková z obce Beluj. Anna Križanová a Margita Ďuricová z Krupiny navarili najlepšiu polievku – cícerovú.

Komisia ale aj návštevníci podujatia si pochutnali aj na zeleninovom jedle – na pražených krumpliach s cibuľou. Majstrovsky ich pripravila dvojica Anna Šemodová a Monika Zlesíková z obce Beluj.

Na súťaži nechýbali ani žiaci Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOaS) z Krupiny. Pri varení parenej baraniny tak ostrieľanému domácemu kuchárovi Štefanovi Matejkinovi z Litavy šikovne pomáhala aj študentka spomenutej školy Diana Sýkorová.

(Viac sa dočítate v týždenníku Roľnícke noviny)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down