31.10.2013 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Nitre sa opäť bude variť pivo

V Nitre sa po desiatich rokoch opäť bude vyrábať pivo. Originálne pivo Trogár začala variť v rodinnom pivovare nitrianska rodina Wolfovcov. Kapacita minipivovaru umožňuje navariť ročne 150 hektolitrov piva, ale postupne ju bude možné zvyšovať podľa potreby.

Od začiatku novembra bude pivo Trogár v ponuke rodinného podniku, postupne si ho však budú môcť vychutnávať aj návštevníci ďalších nitrianskych podnikov. „Najneskôr od budúceho roka budeme ponúkať Trogára na hokejovom štadióne. Naše pivo bude mať regionálny charakter, dostupné bude najmä v Nitre,“ povedal Karol Wolf, jeden z majiteľov pivovaru. Výstavba minipivovaru si vyžiadala investíciu zhruba 100.000 eur, z toho technologická časť tvorila niekoľko desiatok tisíc eur.
Minipivovar varí pivo metódou vrchného kvasenia, čo je najstaršia metóda varenia piva na svete. „Pivo sa týmto spôsobom varilo už v 16. storočí, dodnes sa takto varí v Anglicku. V pive nie sú žiadne prídavné látky ani konzervanty. Výsledkom je hutné pivo s výraznou chmeľovou chuťou,“ konštatoval K. Wolf.
Na výrobu Trogára výrobca používa výlučne vodu, slad, chmeľ a pivovarnícke kvasnice. Dodávateľmi všetkých surovín sú slovenskí výrobcovia. V prvej etape vyrába minipivovar klasické dvanásťstupňové pivo, svetlé a tmavé. V letných mesiacoch pribudnú pivá s nižším obsahom alkoholu. Ponúkať však budú aj približne 20 rôznych značiek pív z ďalších slovenských minipivovarov, ktoré sú združené v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska. (tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2023 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down