15.07.2013 | 11:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výroba syrov v SR vzrástla

Na Slovensku sa od začiatku roka 2013 do konca mája vyrobilo 13 766 ton syrov (bez tavených), čo bolo o 1% viac ako pred rokom. Polotvrdých syrov sa z toho vyprodukovalo 4072 ton a v medziročnom porovnaní ich výroba klesla o 7,8%. Vyplýva to z aktuálnej správy ATIS.

Masla a ostatných výrobkov z mliečneho tuku sa za prvých päť mesiacov tohto roku vyrobilo 3769 ton, to znamená v porovnaní s januárom až májom 2012 nárast o 3,9%.
Produkcia polotučného trvanlivého mlieka sa však za rovnaké obdobie medziročne znížila o 1,2%, na 104 544 ton. Výroba konzumnej smotany tiež klesla, vyrobilo sa jej o 2,4% menej ako v rovnakom období vlaňajška, spolu 12 765 ton.
Medziročný nárast o 4,9% sa zaznamenal pri výrobe kyslomliečnych výrobkov (vrátane jogurtov), ktorých sa v SR v tomto roku do konca mája vyrobilo spolu 27 238 ton.
Produkcia jogurtov v tomto roku v porovnaní s prvými piatimi mesiacmi roku 2012 stúpla o 1,8%, na 16 282 ton. Kyslomliečnych nápojov sa do konca mája 2013 vyrobilo spolu 10 957 ton, čo bolo o 9,7% viac ako v rovnakom období roku 2012. (tasr)

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2023 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down