17.01.2024 | 11:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výskumníci z SPU v Nitre pripravili prvú kolekciu reprezentačných výrobkov

        Nitra 17. januára (TASR) - Výskumníci z Potravinového inkubátora Výskumného centra AgroBioTech Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre pripravili prvú kolekciu reprezentačných výrobkov. Kolekcia, ktorá zahŕňa 27 výrobkov, sa bude využívať na propagačné účely, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.


        Výskumníci využili širokú škálu surovín z Botanickej záhrady SPU a infraštruktúru Potravinového inkubátora a Výskumného centra AgroBioTech. Kolekcia zahŕňa rôzne bylinné a ovocné čaje, zeleninové a ovocné chipsy, ovocné rolky, oblátky, sirup, likéry a džemy.
        K úspešnému výsledku prispeli aj zručnosti a kreatívne nápady študentov. Výskumníci produkty navrhli, vyrobili, zabalili a na záver nalepili etikety, ktoré sami nadizajnovali. Sortiment výrobkov sa bude v tomto roku rozširovať, potvrdila riaditeľka Výskumného centra AgroBioTech Lucia Gabríny. Po schválení Potravinového inkubátora ako potravinárskej prevádzky sa budú dať v druhej polovici roka 2024 tieto výrobky zakúpiť v univerzitnom bufete, skonštatovala.
        Potravinový inkubátor vznikol v zrekonštruovanej budove v areáli SPU v rámci projektu Drive4SIFood. Vytvára priestor pre pilotné testovanie produktov. Firmy, študenti a startupy si v ňom vďaka modernej infraštruktúre môžu otestovať svoje inovatívne nápady.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down