12.02.2011 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zlatý bažant bol pritom...

Zviditeľniť to, o čo prichádzame umelým osvetľovaním nočnej oblohy, mala na konci minulého roka za cieľ himalájska expedícia s názvom Gorak Shep 2010, ktorej partnerom bola značka Zlatý Bažant.

Vďaka zápalu štyroch nadšených mužov a partnerov expedície tak vznikla napríklad séria obrázkov mliečnej dráhy z výšky viac ako 5 000 metrov nad morom. A Zlatý Bažant bol pri tom! Zvládať extrémne podmienky nie je pre Zlatý Bažant žiadna novinka.

Svoju špičkovú kvalitu v nehostinnom prostredí dokazoval už začiatkom 70-tych rokov minulého storočia. Plechovka Zlatého Bažanta sprevádzala expedície do Himalájí a dosiahla vrchol Mount Everestu, Makalu a Nanga Parbatu, prekročila Tichomorský oceán na palube jachty a prekonala aj extrémne teploty v Afrike na zasneženom vrchole hory Kilimandžáro.

Na konci minulého roku sa opäť vrátila do blízkosti slávneho Mount Everestu, ako plnohodnotná súčasť expedície Gorak Shep 2010. Hlavným cieľom expedície v ázijskom Nepále bolo vykonať astronomické merania v nadmorskej výške 5 300 až 5 600 metrov nad morom. Táto nadmorská výška poskytuje jedinečnú možnosť testovania astronomických prístrojov nočnej oblohy a prístrojov na pozorovanie Slnka. Snímky, ktoré na tomto mieste vznikli, patria medzi tie, ktoré boli vyhotovené na jednom z najvyšších miest na Zemi.

Spolu s meracími prístrojmi boli najstráženejšou súčasťou novembrovej expedície aj plechovky piva Zlatý Bažant, ktoré sa na pleciach vodcu výpravy dostali až do výšky 5 363 metrov.

Vedúci výpravy Kristián Molnár a šerpa Suris si slovenské zlato v tejto nadmorskej výške aj vychutnali. Plechovky Zlatého Bažanta na svojej ceste z Londýna, cez Dillí do hlavného mesta Kátmandú v Nepále a neskôr priamo do Himalájí prekonali teplotné rozdiely od +25 stupňov Celzia do -15 až -20 stupňov Celzia v najvyšších polohách.

Kvalita nášho svetového slovenského piva v plechovkovom obale tak bola po rokoch opäť potvrdená.

Pridaj komentár

Pridaj komentár

denník / newsletter

Odoslaním súhlasíte so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania obchodných oznámení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down